EN 374-1: 2016 | Κίνδυνοι από χημικά και μικροοργανισμούς

Τα χημικά προϊόνταEN374-GENERAL-ERGASIA STORES μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη τόσο στην προσωπική υγεία όσο και στο περιβάλλον.  Δύο χημικές ουσίες, κάθε μία με γνωστές ιδιότητες μπορούν ναπ ροκαλέσουν απρόσμενες επιπτώσεις όταν αναμιχθούν.  Το παρόν πρότυπο παρέχει οδηγίες για τον έλεγχο της υποβάθμισης και της διείσδυσης για 18 χημικές ουσίες, αλλά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διάρκεια προστασίας στον χώρο εργασίας και τις διαφορές μεταξύ μειγμάτων και καθαρών χημικών ουσιών.

Αυτό το πρότυπο καθορίζει τις αξιώσεις των απαιτήσεων των γαντιών για προστασία από επικίνδυνες χημικές ουσίες και μικροοργανισμούς.

Το μικρότερο επιτρεπόμενο μήκος που είναι στεγανό σε υγρά πρέπει να αντιστοιχεί στο ελάχιστο μήκος των γαντιών όπως καθορίζεται στο ΕΝ 420:2009

Διείσδυση

Οι χημικές ουσίες μπορούν να διεισδύσουν μέσα από τρύπες και άλλα ελαττώματα στο υλικό των γαντιών.  Για να εξασφαλίσετε ότι ένα γάντι προστατεύει από χημικά, δεν θα πρέπει να διαρρέει νερό ή αέρα όταν δοκιμάζεται σύμφωνα με το ΕΝ374-2: 2014.

Υποβάθμιση

Το υλικό γαντιών μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από επαφή με χημικά.  Η υποβάθμιση προσδιορίζεται σύμφωνα με το ΕΝ 374-4: 2013 για κάθε χημικό προϊόν.  Το αποτέλεσμα της υποβάθμισης, σε ποσοστό (%), πρέπει να αναφέρεται στις οδηγίες χρήστη.

Διαπέραση

EN374-GENERAL-ERGASIA STORESΟι χημικές ουσίες διαπερνούν το υλικό γαντιών σε μοριακό επίπεδο.  Ο χρόνος διαπέρασης αξιολογείται εδώ και το γάντι πρέπει να αντέχει τουλάχιστον σε ένα χρόνο διαπέρασης:

Τύπος Α: 30 λεπτά (επίπεδο 2) έναντι τουλάχιστον 6 χημικών ουσιών δοκιμής
Τύπος Β: 30 λεπτά (επίπεδο 2) έναντι τουλάχιστον 3 χημικών ουσιών δοκιμής
Τύπος Γ: 10 λεπτά (επίπεδο 1) έναντι τουλάχιστον 1 χημικής ουσίας δοκιμής

Μικροοργανισμοί

Όλα τα γάντια πρέπει να ελέγχονται κατά των μικροοργανισμών.  Τα γάντια ελέγχονται για το γεγονός ότι προστατεύουν από βακτήρια και μύκητες, αλλά ιούς, εφόσον ζητούνται, σύμφωνα με το ΕΝ374-5:2016.

Γάντια σε επαφή με τρόφιμα

Τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα δεν πρέπει να τα μολύνουν με επίκινυνες ουσίες.  Ο κανονισμός 1935/2004/ΕΚ διέπει τις απαιτήσεις για ιχνηλασιμότητα και ταυτοποίηση σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.  Τα προϊόντα πρέπει επίσς να φέρουν το αντίστοιχο σύμβολο.

Τα γάντα κατασκευάζονται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) 20023/2006 της Επιτροπής για την ορθή παρσκευαστική πρακτική (GMP), η οποία επιβάλλει απαιτήσεις στο σύστημα διασφάλισης ποιότητας του κατασκευαστή για αντικείμενα που προορίζονται να έλθουν σε επαφή με τρόφιμα.

Τα προστατευτικά γάντια που φέρουν το αντίστοιχο σύμβολο πληρούν τις παραπάνω απαιτήσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επαφή με τα τρόφιμα.  Για ποιο είδος τροφίμου έχουν προσαρμοστεί αναφέρεται στις οδηγίες χρήστη που συνοδεύουν το γάντι.

Σχετικά Προϊόντα

Καλάθι αγορών
Scroll to Top